Matthieu + Vanessa + Le Mas De La Lune

Med respekt för miljön och med hjälp av månen, solen och jorden skapar Mas de la Lune viner utan några kemiska pesticider. Vingården är belägen på 300 meters höjd i hjärtat av Vallée de l’Agly i Roussillon. Här skördar de för hand de för området typiska druvorna Grenache, Carignan, Mourvedre, Syrah och Macabeu. Skiffer och granitrik jord i kombination med gamla stockar och lågt uttag bidrar till koncentrerade smaker

Matthieu och Vanessa selfie i vingården en disig morgon.

Matthieu och Vanessa

Ägare och vinbönder

De kallar sig för neo-vignerons. 2015 lämnade de Paris och ett liv inom media för att rota sig och skapa ett ärligare liv närmare naturen. Det biodynamiska sättet att odla lärde de sig av Virginie Maignien och Patrice Lescarret (Causse Marines). Platsen de valde för sin egen odling blev Saint Paul de Fenouillet. Deras vinfilosofi handlar om att låta dalens atmosfär genomlysa vinet och att jorden är och ska vara något levande. Deras första skörd skedde bara 4 dagar efter att de flyttat in och deras första vintage är 2017!

Lune Rouge 2017 – SLUTSÅLD!

DRUVOR: Grenache Noir 60%, Syrah 30%, Carignan/Mourvedre 10%
VINGÅRDEN: Biodynamiska metoder, men inte certifierade
ALKOHOL: 14,5%vol
LAGRING: 80% ståltank, 20% franska ekfat
AOC Côtes du Roussillon Villages

Lune Rouge är ett kraftpaket där du hittar vilda kryddor och mörka bär. Pallar och passar utmärkt till minst lika mustiga maträtter, tänk söndagsmiddag. Djup lila färg och smaker som har potential att utvecklas fint under de kommande 5-7 åren.


Lune Blanche 2017

DRUVOR: Grenache Gris 60%, Macabeu 40%
VINGÅRDEN: Biodynamiska metoder, men inte certifierade
ALKOHOL: 14%vol
LAGRING: 60% i ståltank och 40% i barrique i 8 månader.
IGP Côtes Catalanes

Lune Blanche har en unik och specifik karaktär där den lite ovanliga druvan Grenache Gris sätter sin prägel. Torrt vitt vin med toner av honung och en lite oljig finish. Här finns smak av stenfrukt, aprikos och en viss mineralitet. Syran finns där, men det är framförallt den lite knubbigare stilen som ger avtryck. En matig munkänsla gör vinet enkelt att servera till många olika typer av rätter, allt från en bit chèvre till paëlla.