Camila + Mas Guallar

Lite av en slump gjorde att Camila från Chile, hamnade i vinbranschen. Sen barnsben visste hon att hon skulle ut och upptäcka världen och hamnade först på läkarutbildning i Bordeaux, gick ett par år och bytte sen till biologi. Och det var i samband med det blev hon erbjuden en praktik hos en namnkunnig vinproducent i Bordeaux och efter ett par veckor där fastnade hon totalt för vinvärlden. Efter ett antal år inom den konventionella vinmakningen, bland annat i Champagne, ville hon anta nya utmaningar och inte göra vin efter recept. Och från den tanken var steget inte långt till naturvin.

Camila älskar livet och arbetet ute i vingården och vill skapa nytänkande viner samtidigt som hon är nyfiken på att låta terroiren tala. Hon arbetar framförallt med viner från en och samma plot. Hennes inställning till vinskapandet är nyfiket och hon ser det lite som en tävling mot sig själv – att visa att det går att ta fram viner med hög kvalitet och stabilitet utan en massa tillsatser. Hon pratar om Mas Guallar som ett projekt och det är tydligt att hon besitter ett enormt driv och en vilja att ständigt lära sig mer. Dessutom har Camila en konstnärlig talang, och det är hon som designar alla etiketter.


Domänen

VINGÅRD: Totalt 5 ha i Maury och Banylus-sur-mer. Maury som ligger i en dalgång och Banylus med sina extrema branter nära Medelhavet. Lägen utan eller väldigt få intilliggande vinodlingar, vattendrag och garrigue för att öka den biologiska mångfalden och därmed kvaliteten på druvorna. Brukar med biodynamiska metoder.
DRUVOR: Grenache Noir, Carignan, Mourvèdre, Syrah, Maccabeu
VINIFIERING: Manuell skörd. Alla röda viner lagras på gamla barriques/små ekfat över två vintrar, kylan stabiliserar, och en sommar innan de tappas upp på flaska.


Gato 2020, pet nat blanc

V INIFIERING: Lätt maceration av Muscat och direktpress av hela klasar Mourvèdre. Jäsning i gamla ekfat och 3 racking innan tappning till flaska. Manuell degorgering. Ingen SO2 är tillsatt.
PRODUKTION: 400 flaskor
ALKOHOL: 12,5%